Solidaritet betyr ikke kollektiv depresjon

Bestefar var et stort forbilde for meg da jeg var liten. Han beskyttet kongeskipet fra flyangrep under andre verdenskrig. Han var i skogen og kjempet mot tyske soldater. Alle var veldig unge og veldig redde, både tyskerne og nordmennene. Bestefar og kameratene hans sto i ring og ba til Gud før de skulle ut på trefning, selv om mange av dem ikke var spesielt troende. Ofte var sjansen for å dø større enn muligheten for å overleve.

Min bestefar beskyttet menneskeheten fra å bli innlemmet i det såkalte tredje riket. Jeg tror at dette har bidratt til at jeg kjenner på lysten til å kjempe for friheten i disse koronatider. Jeg vet selvfølgelig ikke hva som er riktig å gjøre, men jeg reagerer på tiltak som kanskje handler mer om politisk posisjonering enn valg basert på gode vitenskapelige grunnlag. Og jeg reagerer på enkelte mediers litt for store hunger etter penger.

Solidaritet betyr ikke kollektiv depresjon. Dugnad betyr ikke hjernevasket

Kommenter innlegget

*