Koronahysteri

Legevakt rennes ned av unge mennesker som tror de skal dø av korona. Legene er livredd for å gjøre feil og slipper inn alt for mange.

Jeg har hatt korona og opplevde som mange andre at det var litt tyngre å puste i en periode. Som psykolog kjenner jeg til nocebo-effekten. Leger som legger friske 20-åringer i «koronarespirator» vet kanskje for lite om psykologi, eller velger å overse viktige psykologiske mekanismer.

Jeg tror det er mangel på kunnskap om psykologiske mekanismer som sprenger kapasiteten til helsesystem verden over, ikke de naturlige symptomer av koronaviruset.

Inkludert i dette bilde er medias skremselspropaganda og politikere som styres av samme mekanismer som helsepersonell.

Fikk pusteproblemer
Scitopics viser tiI et eksperiment med astmatikere. Der fikk over halvparten pusteproblemer når de inhalerte et stoff som forskerne sa inneholdt kjemikalier som kunne irritere luftveiene.
Tolv andre fikk et skikkelig astmaanfall. Så ble de “behandlet” med et stoff som de ble fortalt var en medisin som ville utvide bronkiene, og da kom de seg med det samme.
I virkeligheten var både det såkalte kjemiske stoffet og medisinen de fikk for det, bare fysiologisk saltvann i gassform.

Les mer om nocebo her https://www.nrk.no/viten/nocebo-effekten-1.7596610

Del gjerne med en hypokonder 

Kommenter innlegget

*