Chat with us, powered by LiveChat

Alkoholbloggeren 8

Ferie = alkohol. Mer enn vanlig. Jeg drakk kun tre enheter i går, og det er fint nok, men mesteparten av ferien har jeg drukket langt mere enn det. Hvorfor? Det er mange årsaker, og jeg skal komme inn på dem. Men hva får jeg ut av dette mønsteret? Hva får jeg ut av en ordentlig fylla? Og hva må jeg gjøre med dette?

Jeg vil begynne med hvordan jeg er rimelig sikker på at alkoholen ødelegger for meg. Det er kvelden hvor jeg drikker, og det er søvnen om natten, og dagen derpå, påfølgende dager, og livet.

Kvelden: Det begynner generelt bra. Godt humør. Så blir det for mye, og jeg får dårligere husk, fører dårligere samtaler, er mindre tilstede,  og jeg tar dårligere valg som er under min egen verdighet.

Natten: Dårligere søvn, veldig anspent, ødelegger et godt søvnmønster.

Dagen derpå: Våkner med psykisk og kroppslig ubehag som vedvarer gjennom dagen. Er på en avstand fra meg selv. Får lettere tankekjør. Spiser usunt. Er forvirret, tar dumme valg, ringer folk jeg ikke burde ringt, og kontakter folk under min verdighet.

Påfølgende dager: Mindre empati, mindre klarhet i sinnet, og mindre psykisk tilstedeværelse. Trøtt, og sliten. Gjør en dårligere jobb. Har det emosjonelt ubehagelig.

Livet: Livet blir festen i helgene. Det blir sentrert omkring dette, og jeg kommer ikke videre med familie, jobb, økonomi, og interesser. Jeg finner heller ikke roen i meg selv. Jeg mister inspirasjonen, og glemmer det gode jeg var i gang med å gjøre. Jeg drikker blant annet for å unngå kjedsomheten, og ikke gå glipp av noe. Men alkoholen skaper urolighet, og den skaper også kjedsomhet, fordi jeg ikke klarer å gjøre det jeg egentlig liker. Jeg lar være å ta valg som kan føre meg gode steder på grunn av angst som opprettholdes av alkohol, tankekjør som stjeler energi, og for å sette av tid til å drikke. For meg virker det som om huden blir eldre av alkohol. Kanskje kombinert med trøtthet når jeg tvinger meg selv til å være våken. Det er også skadene jeg ofte pådrar meg, fordi jeg ikke tenker klart når jeg er full. Det virker også som om jeg er høysensitiv for rus.

Jeg begynner å forstå enten eller mentaliteten i mange av dem som behandler alkoholisme. Jeg tror jeg er avhengig av alkohol, men i en lav grad. Tok en test i VG, og der var det 2-3 punkter jeg fikk uttelling på. Laveste graden av avhengighet,  og at alkoholen er på vei til å bli et problem, men allikevel ikke bra.

Så må jeg rett og slett bestemme meg for nulltoleranse? Hva har jeg å tape på det?

To glass med god vin: Jeg er glad i god drikke til maten. Men etter to glass fortsetter jeg ofte, og da smaker det ikke så godt. Men jeg fortsetter å drikke.

Sosial aksept: Det blir mye å stå imot når de andre presser. Men det skal jeg klare. Saken er jo at jeg er en bedre utgave av meg selv som edru.

Kan jeg bestemme meg for å slutte med alkohol, og all annen rus nå? Kan jeg bestemme meg for at jeg drakk mitt siste glass med alkohol i går, den 10. juli året 2014? Det fryder meg å tenke på det. At jeg alltid kan kjøre. At folk forholder seg til at slik er jeg. Eller at de vil at jeg skal være slik. At jeg ikke surrer mer av livet mitt bort på alkoholen, og lange netter. Jeg kan fremdeles være sosial, og drikke gode drikker, men uten giften. Økonomisk kan jeg virkelig spare enormt med penger som jeg kan bruke på noe bedre.

Jeg merker at det er et tøft valg å ta, og brøver å tenke gjennom valget. Tenker på afterski, hytteturer, sommerpils, fine besøk med vin, men jeg kommer fremdeles til at det er best å la være. Har heller ikke lyst å ta opp igjen drikkingen i alderdom. Da vil jeg temmelig sikkert få enda flere negative symptomer.

Jeg bestemmer meg jeg. Jeg slutter. Så skal jeg følge opp denne bloggen. Nå har jeg fått min helt egen blogg her inne, der jeg kan skrive akkurat når jeg vil, så kanskje det blir oftere. Eller kanskje jeg ikke trenger den mer. Tiden vil vise.

Har tenkt enda mer gjennom saken, og det vil være endel bryllup, og lignende store fester der jeg ikke vil drikke, og når jeg har en kjæreste vil det kanskje være negativ for henne at jeg ikke kan ta en vin. Men slik får det bare være. Det er flere 100.000 mennesker som aldri drikker. Jeg vil heller være en av dem. Det vil også være mange ferier der det drikkes. Jeg må løse dette med å sørge for å kunne få fred hvis jeg trekker meg fra festen. Det skal gå bra. Allerede i kveld får jeg testet dette. Det skal gå veldig bra. Jeg er meget optimistisk. Og akkurat nå er det gjort. Jeg har tatt valget. Aldri mer alkohol på meg! Glede 🙂

Kommenter innlegget

*