15 trivselsregler for hyttetur med familie og venner

 

 

 1. Hvis du ikke har lyst til å gå på skitur, la være. Gjør det du selv ønsker mest. Det er nesten alltid noen andre som vil det samme som deg. Slå deg sammen med dem.

   

 2. Bruk lang tid når du smører skiene dine. Hvis alle skiene raser overende kan du knekke en av dem i to, og du vil straks føle deg bedre. Men prøv heller å bevare roen. Ta deg god tid uansett hva du gjør.

   

 3. La barna smøre deres egne ski. Barn som deltar i praktiske gjøremål lærer.

   

 4. Gå en tur hvis du vet du blir glad etterpå. Gjør det som er bra for deg, selv om du egentlig ikke orker. Et tips er å gjøre en pitteliten ting om gangen. Før du vet ord av det har du nådd resultatet.

   

 5. Ikke strev for å få barna dine med på tur. Når du prøver å overtale barna dine til å gjøre noe er det mulig du egentlig prøver å motivere deg selv. Muligens projiserer du din egen ulyst over på barna.

   

 6. Er det mye å gjøre på kjøkkenet? Spør om hjelp hvis du har mye å gjøre.

   

 7. Kommuniser dine egne ønsker i god tid før en forventet vanskelig situasjon oppstår. Hvis andre vet hva du vil, er det lettere for dem å forholde seg til deg.

   

 8. Tenk deg godt om før du kjefter på noen. Hvis du kjefter på folk er det stor sannsynlighet for at du egentlig er sint på deg selv. Uansett hvor urimelig du mener familie og venner er, spør deg selv om det de har gjort rettferdiggjør at du kjefter på dem.

   

 9. Lag mat og rydd opp i fellesskap. Hvis du heller vil gjøre alt alene, stå for valget ditt.

   

 10. Trekk deg tilbake til din egen hule. Vær av og til litt alene hvis du har muligheten til dette. Gå på rommet ditt, kjør en tur, eller vent til hytten er tom.

   

 11. Spis hvis du er sulten

   

 12. Sov hvis du er trøtt

   

 13. Drikk med måte. Fulle folk kan være skremmende og skaper ofte konflikter.

   

 14. Ikke utpek deg selv som leder av familien. Hvis du ikke har blitt tildelt et slikt mandat er det ikke sikkert at de andre i familien ønsker du skal bestemme over dem.

   

 15. Det er aldri for sent å dra hjem. Det er ditt valg at du er på ferie med familien din. Stå for dette valget, eller reis hjem.

 

Kommenter innlegget

*